8 dage med fly, hotel og lejebil

FÆRØERNE i lejebil

8 DAGE INKL. FLY, HOTEL, LEJEBIL OG CRUISE

Vejnettet på Færøerne er særdeles veludbygget og det er let at komme rundt; 80% af øerne er forbundet med broer og tunneller. Enhver gæst bør planlægge dagens program efter vejret, da vejret kan være fuldstændigt forskelligt, hvor man befinder sig på øerne.

Kun du og vejret sætter tempoet på denne tur.

Maria har tilrettelagt denne pakke, således at du får mulighed for at se det meste af, hvad øerne kan byde på – se forslag til tur nedenfor.

En enestående natur, men også så meget andet; du kan gå på opdagelse i verdens mindste og hyggeligste hovedstad Tórshavn, verdens ældste parlament “Tinganes”, Europa’s nok bedst bevarede gamle bydel “á Reyni” forskånet for ødelæggende brande, verdens nok ældste tømmerbygning “Roykstovan” fra år 1050, ruinerne af “Skt. Magnus katedralen” fra 1300-tallet og Færøernes ældste kirke “Ólav’s kirken” fra 1200-tallet, “Enniberg” Europa’s næsthøjeste forbjerg på 788 meter samt Nólsoy med verdens største koloni af den lille stormsvale og i fyrtårnet verdens største linse på 3 meter og en vægt på 4 tons.

Færøerne er en oplevelse for livet; øerne har en enestående natur, en rig historie og et rigt kulturliv. Det skiftende vejr med regn, dis, varme og solskin giver betagende naturoplevelser og fantastiske farver, samt mødet med de mange gæstfrie indbyggere; en væsentlig del af oplevelsen. Der er fugle og får, uberørt natur og isolerede bygder. Der er stilhed, der kun afbrydes af brusende vandfald og øredøvende brænding.

Pris pr. person fra kr. 11.795,-

Tillæg for enkeltværelse kr. 3.255,-
Rejser du alene kr. 18.795,-

 

Dag for dag forslag …

Dag 1

Efter mindre end 2 timers flyvetur med vores nationale flyselskab Atlantic Airways ankommer du til Færøerne – bilen udleveres fra biludlejningsterminalen i lufthavnen … og husk det er en god idé at bede om et kort over Færøerne.

De to første nætter skal du bo på Hotel Vágar*** som ligger nogle få minutter fra lufthavnen.

Vi foreslår, at du bruger tiden til at udforske området omkring hotellet; bygden Sørvágur, Bøur og Gásadalur – fra de to sidst nævnte er der en fantastisk udsigt over Tindholmur og Mykines.

Dag 2

Du er booket på et cruise på det forunderlige fartøj Lakeside på søen Sørvágsvatn – afgang kl. 14:00 og turen tager ca. 3 timer.

Dag 3

Her foreslår vi at du bruger dagen på øen Mykines – et fugleparadis helt uden sidestykke. Man tager båden fra kajen i Sørvágur kl. 10.45 og er retur kl. 17:50.
(Båden til Mykines opererer fra 1/5-31/8)

Efter turen går det fra Vágar via Streymoy til Eysturoy, hvor Gjáargarður** skal være dit “hjem” de næste 2 nætter.

På turen til Gjógv passerer man Færøernes første undersøiske tunnel, hvor man når man er dybest er 105 meter under havets overflade – over “Atlanterhavsbroen” til Eysturoy – videre til Eiði, hvor man ovenfor kan nyde den spektakulære udsigt over stenformationerne “kæmpen og kællingen” ud for nordspidsen af Eysturoy.

Dag 4

Her foreslår vi en tur den idylliske bygd Tjørnuvík, hvor vi anbefaler at få afkølet tæerne ved en vandretur på den dejlige sandstrand. I Tjørnuvík ses spor fra vikingetiden.

På vej retur til Gjógv synes vi at Saksun er et besøg værd – besøg kirken og museet Dúvugarður. Mellem Eiði og Gjógv passerer man under Færøernes højeste fjeld Slættaratindur med sine 882 meter.

Dag 5

Da du i dag igen skal skifte hotel foreslår vi, at du på turen til Klaksvík kører forbi bygden Oyndarfjørður og ser de ejendommelige “Rolling Stones” (Rinkusteinar), hvor sagnet siger at en gammel troldkvinde forbandede to sørøverskibe, så de blev til sten og for evig tid skal stå ved strandkanten og rokke hvileløst frem og tilbage. Besøg også kirken med den fornemme altertavle af den danske maler J. Skovgaard (maleriet var oprindeligt malet til Viborg Domkirke). Efter Oyndarfjørður går turen gennem Færøernes anden og nyeste undersøiske tunnel til Klaksvík – vi gør dig opmærksom på udsmykningen i bunden af tunnelen; glaskunst af kunstneren Trondur Patursson.

Den næste nat bliver lagt på Hotel Klaksvík***.

Dag 6

Dagens udflugt står i Nordøernes tegn; først nordpå til Færøernes nordligste bygd Viðareiði, hvor den trænede har mulighed for at bestige Europa’s næsthøjeste forbjerg “Enniberg” og nyde den enestående udsigt over Fugloy, Svínoy, Borðoy og Kunoy.
Vi foreslår et tur til Færøerne nordligste bygd Viðareiði.
Efter Viðareiði køres via dæmningen til Kunoy, hvor vi foreslår en vandretur i den idylliske plantage.
På vejen retur til dit nye “hjem” i Tórshavn, foreslår vi et to timers cruise ud fra Vestmanna, her kommer du på en tur under de tårnhøje fugleklipper nord for Vestmanna (pris pr. person kr. 398,- og skal bookes separat).

Fra Vestmanna tager du forbi Kvívík, hvor man kan besøge vikingebosættelserne inden turen fortsætter til hovedstaden.
I Tórshavn skal du de næste to nætter overnatte på Hotel Djurhuus***.

Dag 7

Vi foreslår en heldagstur til øen Nólsoy – båden afgår fra havnen lige ved siden af hotellet og tager blot 15-20 minutter. På Nólsoy vil du opleve en rejse flere årtier tilbage i tiden.

Benyt muligheden for at opleve øen sammen med en lokal guide og tag til den sydlige del af øen, hvor du finder fyrtårnet der er bygget af smukt tilhuggede sten – og for resten afbildet på en af 20 krone mønterne, og det har en af verdens største linser, 282 cm bred og fire tons tung. På øen finder du verdens største koloni af stormsvaler – hvorfor du bør besøge ornitologen Jens Kjeld Jensen og se alle hans udstoppede fugle og dyr.
En anden attraktion er båden Diana Victoria, som ligger i kælderen under informationskontoret – det var med denne båd Ove Joensen ene mand roede de 900 sømil fra Nólsoy til Langelinie i København.

Dag 8

Turen går tilbage til Danmark og Make Travel håber at du rejser tilbage mange dejlige oplevelser rigere.

 

Læs i øvrigt vores “regler og betingelser” for salg af individuelle pakker til Færøerne.

Ønsker du mere information om denne pakke kan du skrive til os på: make@make.fo eller ring til os på tlf. +298 23 21 01 (FO) eller
+45 2777 1234 (DK)