Uld i Norden

Uld i Norden

Vágar, Streymoy, Sandoy, Eysturoy og Nólsoy

Gruppe rejse

11 dage / 10 nætter

Kom og nyd en autentisk og inspirerende oplevelse på Færøerne, hvor naturen fascinerer og levende arv engagerer dine sanser.

Du bor på hyggelige Hotel Djurhuus*** i hovedstaden Tórshavn og nyrenoverede Hotel Vágar*** på øen Vágar – 2 minutter fra lufthavnen.

Vi inviterer dig til at deltage i vores færøske uld i Norden tur og opleve; varm gæstfrihed, deltagelse i vores levende kulturarv, glæde over unikt køkken og indgå i autentiske samtaler med de lokale.

Vores samvittighedsfuldt tilrettelagte ture tager én med på en fascinerende rejse gennem den gennemsigtige verden af færøske uld og kunsthåndværk i Norden. Man kan forvente at lære alle aspekter af uld, fra fåret til garnet og alt derimellem.

Rejse dato;

16 – 26 september 2024

Direkte fly fra: København (inkl. i prisen)

Pris pr. person kr. 22.495,- i delt dobbeltværelse 

Deltag i en grupperejse og nyd oplevelser sammen med andre.
Minimumsantallet for denne tur er 12 personer.


** Dag for dag **

Efterårets farver – 16 september til 26 september

10 dage med langsom turisme, der fordyber sig i Færøernes livlige efterårsfarver, hvor luften bliver sprød og fårene vender tilbage fra bjergene.

Dag 1; København – Færøerne

Velkommen til vores smukke øer.

Vær forberedt på at blive imponeret, når vi starter vores rejse til den søvnige by Gásadalur, hvor du vil stå ansigt til ansigt med det berygtede Múlafossur (vandfald). Efterfulgt af en dejlig færøsk velkomstmiddag og hilsen fra den lokale café Gásadalsgarður.

 

  Seværdigheder: Múlafossur
  Forplejning: -/-/aftensmad

Dag 2; Tórshavn

Oplev Tórshavn, den mindste hovedstad i verden, som beder om at blive udforsket med sine unikke caféer, butikker og kultur. Det sejler også i National Art Gallery – Listasavn, hvor man kan blive overrasket over de lokales kunstneres værker, der kombinerer natur, kultur og landskab.
Denne dag bliver endnu bedre, da vi besøger den fashionable Ullvøruhúsið shop, hvor en af ejerne Sissal vil afsløre uldmodens verden.

  Seværdigheder: Tórshavn
  Overnatning: Hotel Djurhuus***
  Forplejning: morgenmad/-/-

Dag 3; Nysgerrighed søgende

Lad venligst nysgerrigheden få det bedste ud af dig i dag, når vi besøger til Færøernes Nationalmuseum (Tjóðsavnið) og hvor uldhistorie og kultur bliver levende. Bliver du sulten? Lad os tage til Kvívík til frokost, hvor man kan se den ældste vikingeboplads på Færøerne. Dagen er ikke slut endnu, da vi kører til Búnaðarstovan (Landbrugsstyrelsen) for at lære om det færøske fårehold og den årlige uldindsamling.
Nu er det tid til ar slappe af og tage en hyggelig spadseretur ved Signabøgarður. Få lidt kaffe og kage og hør historier om denne unikke gård og arbejdet med uld.

  Seværdigheder: Nationalmuseum, Búnaðarstovan
  Overnatning: Hotel Djurhuus***
  Forplejning: morgenmad, frokost i Kvívík og kaffe/kage i Signabøgarður/-

Dag 4; Eventyr venter 

Turen går til Sandoy denne dag, hvor du vil udforske den velkendte “strikkesten” og dens historie. Derefter tager vi til et historisk sted, hvor vi spiser en skøn frokost på Café Mølin fyldt med genbrugte vintagemøbler fra hele Færøerne.
Efter frokost kan du høre historier fra fortiden og lære om deres planer for fremtiden. Dernæst venter en fåreavler vores ankomst til kaffe og en informativ snak om ulden og dens bæredygtighed.

  Seværdigheder: Sandoy, strikkesten
  Overnatning: Hotel Djurhuus***
  Forplejning morgenmad/frokost i Café Mølin og kaffe fra fåreavler/-

Dag 5; Uld historie og uldkøbsdag

Først en chance for at besøge og shoppe det eneste færøske spinderi-Snældan. Se på egen hånd, hvordan de færøske traditionelle mønstre er lavet. Dernæst vil vi være ét med naturen, når vi går rundt Toftavatn, en smuk sø med interaktive aktiviteter og statuer. Vi har oparbejdet en appetit, og Garðahúsið vil transportere os ind i deres frodige, udsøgte haver, mens vi spiser en traditionel færøsk frokost.

Nu hvor vi har en fuld mave, lad os se Navia, vores producent af uldgarn, uldtøj og produkter. En lille præsentation af ejeren Óli Kristian, og så er dette stedet at handle til alle dine uldne behov. I aften arrangerer vi en unik bondegårdstur, hvor du kan klappe fårene, se færøske heste og spise en traditionel lam- eller fiskemiddag i den egentlige bondegård. Dette er meget specielt, landmanden er en kvinde med mange talenter, som du vil blive overrasket over at se.

  Seværdigheder: Snældan, Toftavatn, Navia, bondegård
  Overnatning: Hotel Djurhuus***
  Forplejning: morgenmad/frokost/aftensmad

Dag 6; Værksted/butik

Gør dig klar til at strikke dit helt eget uldprojekt og lær den færøske strikkemåde med denne sjove hands-on workshop i Noðastova garnbutik.
Du får appetit, og vi har lige stedet til frokost, da kokken tilbereder en speciel frisk færøsk laksfrokost til dig. Efter frokost vil vi slentre langs stranden, denne er kendt for havglasjagt.
Så har du lidt fritid til at shoppe i det lokale Riberhus og Fjord.

Vi har et stop mere, og det er den dejlige landsby Elduvík. Gåture, snak og historiefortælling venter os med kaffe og kage, som afslutning på dagen.

  Seværdigheder: Noðastova, Elduvík
  Overnatning: Hotel Djurhuus***
  Forplejning: morgenmad/frokost/kaffe og kage/-

Dag 7; Fri dag

Dagen er helt din… vi har forberedt nogle kort til sightseeing rundt på øerne eller udforsk Tórshavn og slap af på en café. Det er op til dig, god fornøjelse!

  Seværdigheder: Tórshavn
  Overnatning: Hotel Djurhuus***
  Forplejning: morgenmad/-/-

Dag 8; Hyggelig landsbydag

I dag skal vi med færgen til den hyggelige ø Nólsoy. Hvor du ved præsentation vil opdage, hvordan én kvinde bruger hver del af fåret bæredygtigt.
Hendes nabo vil servere os frokost, mens hun forklarer, hvordan hun bruger planter og urter; hun vokser lige her på Færøerne.

Efter frokost kan du tage dig tid til at udforske denne hyggelige ø og se dens rige kultur og historie. Vi mødes på færgen for at nyde en dejlig sejltur tilbage til Tórshavn.

  Seværdigheder: Nólsoy
  Overnatning: Hotel Djurhuus***
  Forplejning: Morgenmad/frokost/-

Dag 9, 10 og 11; Rig på kultur og historie

De sidste 3 dage af turen er markeret med unik kultur og historie og en overraskelses workshop. Lad os sige at du vil blive transporteret tilbage i tiden gennem historien om håndgribelig og immaterielle kulturarv.
Du vil besøge en af de ældste kirker og dejlige historiske huse. En dejlig frokost vil blive tilberedt, og en ulden workshop vil have dig til at spinde.

Bliv fordybet i det maleriske af en lille landsby med tonsvis af karakter og charme, mens du bliver guidet på en oplysende rejse, og afslut med en færøsk delikatesse.

  Seværdigheder:
  Overnatning: Hotel Djurhuus*** / 2 sidste nætter på Hotel Vágar***
  Forplejning: morgenmad/frokost på dag 9 og 10/-

 

Læs i øvrigt vores “regler og betingelser” for salg af gruppe rejser til Færøerne.

Ønsker du mere information om denne pakke kan du skrive til os på: make@make.fo
eller ring til os på tlf. +298 23 21 01 (FO) eller +45 2777 1234 (DK)