Færøerne og Island – 15 dages rundrejse

RUNDREJSE FÆRØERNE OG ISLAND

15 DAGE INKL. FLY, HOTEL, BUS OG UDFLUGTER

I Nordatlanten finder du disse to helt enestående øer; Island og Færøerne – på mange måder ligner de hinanden, men alligevel meget forskellige.

Saga-øen Island med den rå natur; vulkaner, vandfald og varme kilder og den grønne ø Færøerne, som ændre udsyn ved hver vejsving.
Til fælles har landene en lang meget interessant historie og deres befolkning er imødekommende og vil sammen med Make Travel og vores partner på Island Vilholdt Rejser sikre at I får en helt uforglemmelig rejse.

Pris pr. person kr. 33.995,-

Mandage   København-Keflavík     14:10-15:25
Mandage   Keflavík-Færøerne       11:40-14:10
Mandage   Færøerne-København  08:20-11:25

Program

Mandag

I bliver modtaget i Keflavík Lufthavn af jeres lokale guide.
Vi kører mod Reykjavík og bliver indkvarteret på Viking Village, som ligger ca. 15 min. fra Reykjavík.

Forplejning: Aftensmad
Seværdigheder: Hafnarfjørdur, Alftanes

Tirsdag
Efter morgenmad på hotellet kører vi mod nationalparken Tingvellir, som er et af de mest betydningsfulde historiske steder i Island. Derefter går turen til det smukke vandfald Gullfoss og den verdensberømte, geotermiske kilde Geysir, hvor vi kan købe frokost.
Vi stopper ved det geotermiske område ved Fludir Secret Lagoon. Her kan I bade i den 38-40 grader varme vand (tilkøb). Secret Lagoon er fra 1891 og dermed den ældste badeanstalt i Island. En god oplevelse!
Vi bliver indkvarteret og spiser aftensmad på Hotel Eyjarfjallajokull.

Forplejning: Morgenmad og aftensmad
Seværdigheder: Nationalparken Tingvellir, Geysir, Gullfoss

Onsdag
Efter morgenmad på hotellet besøger vi de smukke vandfald Seljalandsfoss og Skogafoss. Derefter fortsætter turen til den imponerende Sorte Strand (Reynisfjara), som er landets sydligste punkt og hjemsted for mange forskellige søfugle – bl.a. den smukke og farverige søpapegøje. Reynisfjara er berømt for sin fantastiske, geologiske lavastruktur med basaltsøjler, sort sand og Reynisdrangar.
Vi stopper i Vik til kaffe og handler lidt sødt til bussen. Herefter fortsætter vi over sletten Myrdalssandur og stopper i Eldhraun, hvor den berømte vulkan Laki var i udbrud i 1783.
Sidste stop er ved Jokulsarlon og Diamond Beach, inden kokke byder på en helt speciel, islandsk suppe med brød til aften.
Overnatning på Gerdi Guesthouse.

Forplejning: Morgenmad og aftensmad
Seværdigheder: Seljalandsfoss, Skogafoss, Den Sorte Strand, Vik,
Eldhraun, Jokulsarlon, Diamond Beach

Torsdag
For dem, som skal deltage i vores gletsjervandring (varighed ca. 3 timer), er der afgang fra hotellet kl. 08.00 mod gletsjeren Vatnajøkull.
Kl. 12.30 er der afgang fra gletsjerlagunen Jokulsarlon mod Østfjordene. Dagen byder på en lang og smuk køretur langs Østfjordene. Undervejs holder vi ind ved bl.a. fiskerbyen Høfn for at strække ben og handle ind til madpakke. I Høfn besøger vi informationscentret Vatnajøkull National Park. Vi stopper til kaffe i Djupavogur inden turen går over Øxi – en fantastisk smuk køretur med flotte naturoplevelser.
Vi inviterer dig til en hyggelig aften i venlige omgivelser på Hafursa ved Hallormstad. Oplev en sand islandsk gæstfrihed, når værterne, Anna og Thorkell, tager imod jer, serverer mad og fortæller om livet på Hallormstad.
Efter aftensmaden er der ca. 45 min. kørsel til hotellet.
Overnatning på Hotel Svartiskogur.

Forplejning: Morgenmad og aftensmad
Seværdigheder: Det ældste geologiske område i Island, Høfn, Øxi,
Hallormstadaskogur

Fredag
Efter morgenmad på hotellet kører vi over højlandet Mødrudalur til Dettifoss, som er det største og mest kraftfulde vandfald i Europa. Vi udforsker vulkanske områder med pseudokratere, boblende mudderpøle og besynderlige lavaformationer i det geotermiske område Námskard.
Der bliver mulighed for at besøge og bade i naturbadene ved Mývatn Bad (tilkøb). I området omkring Mývatn oplever vi Grjótagjá og Dimmuborgir. Til sidst stopper vi ved Godafoss, Gudernes vandfald, inden turen fortsætter til vores overnatningssted i Akureyri – Hotel Kjarnalundur Akureyri.

Forplejning: Morgenmad og aftensmad
Seværdigheder: Dettifoss, Námaskard, Viti-krateret, Mývatn Bad,
Grjótagjá, Dimmuborgir, Godafoss, Akureyri

Lørdag
Vi starter dagen med morgenmad på hotellet. I Akureyri, som er Islands næststørste by med ca. 20.000 indbyggere, har du mulighed for at tage på hvalsafari (tilkøb). De, som ikke ønsker hvalsafari, kan udforske byen. Der er afgang fra Akureyri kl. 15.00 mod Glaumbær, som er en gammel præstegård i traditionel islandsk byggestil med vægge lavet af tørv.
Overnatning på Hotel Laugarbakki.

Forplejning: Morgenmad og aftensmad
Seværdigheder: Akureyri, botanisk have, Glaumbær

Søndag
Efter morgenmaden kører vi mod Borgarfjørdur for at opleve verdens mest kraftfulde, varme kilde, Deildartunguhver. Vi besøger det smukke vandfald Hraunfossar og “børne”-vandfaldet Barnafossar.
Inden vi ankommer til Reykjavík, vil vi invitere jer på Sturlureykir Hestefarm, som er et unikt sted på Island. De var eksempelvis de første i Island til at bruge geotermisk varme til at opvarme deres hus.
Værten, Hrafnhildur, vil tage imod jer og fortælle om islandske heste, livet på gården og hvordan de benytter sig af deres egen varme kilde i baghaven. Mens hun fortæller, bliver I inviteret på en kop kaffe og nybagt hverabrød – bagt i den varme kilde i 25 timer.
De, der ønsker at ride på islandsk hest, vil have mulighed her (tilkøb). Imens udforsker de andre området på gården.
om aftenen er der mulig for en farvel-middag (tilkøb).
Overnatning på Hotel Viking Village.

Forplejning: Morgenmad
Seværdigheder: Grabrok-krater, Deildartunguhver, Hraunfossar,
Barnafossar, Sturlureykir Hestefarm

Mandag
Efter 1 uges Islandseventyr er det nu tid at drage videre til Færøerne og håber I rejser fra Island med skønne minder om Sagaøen oppe mod nord.
Lufthavnstransport og Atlantic Airways vil flyve jer til Færøerne.
Efter ankomst til fantastiske Færøerne, vil en bestilt “shuttle-taxi” vente på dig og bringe dig til Hotel Djurhuus*** (tidl. Hotel Streym), som vil være dit “hjem” de næste 7 nætter.

Forplejning: Aftensmad
Seværdigheder: Tórshavn

Tirsdag
Dagene er til egen disposition – såfremt du ikke vælger at tilkøbe en ekstra tur til f.eks. “Streymoy & Eysturoy” (se priserne på listen under mulige tilkøb).
Vi kan foreslå en vandre tur gennem Tórshavn’s gamle bydel “á Reyni” og besøge verdens ældste parlament “Tinganes”. Der er flere meget interessante museer at besøge og måske at spise frokost i Nordens Hus.
Nyd verdens mindste hovedstad med sine maritime caféer, restauranterne, designforretningerne og måske forretnings centret SMS.

Tinganes

Forplejning: Morgenmad
Seværdigheder: Tórshavn, Nordens Hus, á Reyni, fortet Skansin,
Tinganes

Onsdag
Dagens udflugt går til Mykines. Du vil blive afhentet ved hotellet kl. 09.00.
Mykines er Færøernes vestligste ø og berømt for sit meget rige fugleliv, fjeldene og den ubeskrivelige vandretur til holmen. Du vil komme meget tæt på søpapegøjen og se suler svæve majestætisk over havet omkring øen. Måske får du øje på nogle af de mange sæler der holder til ved holmen nedenfor fyrtårnet.
Du vil være tilbage på hotellet kl. 19.00.

Forplejning: Morgenmad og frokost
Seværdigheder: Fugleparadiset på øen Mykines, fyrtårnet på holmen

Torsdag
Dagene er til egen disposition – såfremt du ikke vælger at tilkøbe en ekstra tur til f.eks. “Suðuroy” (se priserne på listen under mulige tilkøb).
Vi kan foreslå en vandre tur gennem Tórshavn’s gamle bydel “á Reyni” og besøge verdens ældste parlament “Tinganes”. Der er flere meget interessante museer at besøge og måske at spise frokost i Nordens Hus.
Nyd verdens mindste hovedstad med sine maritime caféer, restauranterne, designforretningerne og måske forretnings centret SMS.

Tinganes

Forplejning: Morgenmad
Seværdigheder: Tórshavn, Nordens Hus, á Reyni, fortet Skansin,
Tinganes

Fredag
Du vil blive afhentet på hotellet kort før kl. 08.30 og turen er en heldagstur til Nordøerne. Fjeldene oppe nordpå er karakteristiske ved at være høje og stejle – og du vil få mulighed for at tage adskillige billeder fra de forskellige udsigts poster der vil blive stoppet ved. Du vil bl.a. opleve udsigten af Fugloy, Svínoy, Borðoy og Kunoy samt gøre stop ved den flotte kirke i Klaksvík, en uldfabrik og vikingeudgravningerne i Leirvík.
Du vil være tilbage i Tórshavn omkring kl. 19.00.
Frokost er inkluderet i turen.

Forplejning: Morgenmad og frokost
Seværdigheder: Klaksvík, vikingeudgravningerne i Leirvík

Lørdag
Dagene er til egen disposition – såfremt du ikke vælger at tilkøbe en ekstra tur til f.eks. “Vestmannabjergene” (se priserne på listen under mulige tilkøb).

Forplejning: Morgenmad
Seværdigheder: Tórshavn, Nordens Hus, á Reyni, fortet Skansin,
Tinganes

Søndag
Idag er der afgang kl. 08.30 til øen Sandoy – nok den ø som har bevaret mest af det traditionelle Færøerne. Efter Sandoy går turen til den gamle kulturelle højborg i Kirkjubøur, hvor du kan se verdens ældste tømmerhus Roykstovan fra år 1050 og som idag på 17. generation huser familien Patursson. Du får også mulighed for at se ruinerne af Skt. Magnus katedralen fra 1300-tallet og Olav’s kirken fra 1200-tallet.
Du er tilbage på hotellet kl. 18.00 og frokost er inkluderet i turen.

Kirkjubøur

Forplejning: Morgenmad og frokost
Seværdigheder: Saga-øen Sandoy, Kirkjubøur, Roykstovan,
Skt. Magnus katedralen, Olav’s kirken

Mandag
Så er det afrejsedag og vi i Make Travel håber du har haft en uforglemmelig tur til Færøerne.

Forplejning: Morgenmad
Seværdigheder: –

 

Turen går tilbage til Danmark og vi i Make Travel håber, at I rejser tilbage mange dejlige oplevelser rigere.

Læs iøvrigt vores “regler og betingelser” for salg af individuelle pakker til Færøerne.

Ønsker du mere information om denne pakke kan du skrive til os på: make@make.fo eller ring til os på tlf. +298 23 21 01 (FO) eller
+45 2777 1234 (DK)
 – du skal snakke med Kent eller Maria.