Færøerne – 5 dage med egen bil

FÆRØERNE i egen bil

5 DAGE (4 nætter) INKL. FÆRGE OG HOTEL

Vejnettet på Færøerne er særdeles veludbygget og det er let at komme rundt; 80% af øerne er forbundet med broer og tunneller. Enhver gæst bør planlægge dagens program efter vejret, da vejret kan være fuldstændigt forskelligt, hvor man befinder sig på øerne.

Kun du og vejret sætter tempoet på denne tur.

Vi har tilrettelagt denne pakke, således at du får mulighed for at se det meste af, hvad øerne kan byde på – se forslag til tur nedenfor.

En enestående natur, men også så meget andet; du kan gå på opdagelse i verdens mindste og hyggeligste hovedstad Tórshavn, verdens ældste parlament “Tinganes”,

Europa’s nok bedst bevarede gamle bydel “á Reyni” forskånet for ødelæggende brande, verdens nok ældste tømmerbygning “Roykstovan” fra år 1050, ruinerne af “Skt. Magnus katedralen”

fra 1300-tallet og Færøernes ældste kirke “Ólav’s kirken” fra 1200-tallet og “Enniberg” Europa’s næsthøjeste forbjerg på 788 meter.

Færøerne er en oplevelse for livet; øerne har en enestående natur, en rig historie og et rigt kulturliv. Det skiftende vejr med regn, dis, varme og solskin giver betagende naturoplevelser og fantastiske farver, samt mødet med de mange gæstfrie indbyggere; en væsentlig del af oplevelsen. Der er fugle og får, uberørt natur og isolerede bygder. Der er stilhed, der kun afbrydes af brusende vandfald og øredøvende brænding.

Pris pr. person kr. 8.100,-

Afr. Hirtshals lørdag kl. 15.30
Ank. Tórshavn søndag kl. 22.30

4 nætter på Færøerne

Afr. Tórshavn fredag kl. 03.30
Ank. Hirtshals lørdag kl. 12.30

 

Dag for dag forslag …

Søndag

Efter halvanden døgn på det statslige skib M/S Norrøna ankommer du sent på aftenen og dit værelse står klart på Hotel Djurhuus,

som ligger kort afstand fra færgelejet.

Mandag

Dagens udflugt står i Nordøernes tegn; først nordpå til Færøernes nordligste bygd Viðareiði, hvor den trænede har mulighed for at bestige Europa’s næsthøjeste forbjerg “Enniberg” og nyde den enestående udsigt over Fugloy, Svínoy, Borðoy og Kunoy.
Efter Viðareiði køres via dæmningen til Kunoy, hvor vi foreslår en vandretur i den idylliske plantage.
På vejen retur til dit nye “hjem” i Tórshavn foreslår vi, at du stopper ved vikingebosættelserne i Leirvík.
Vi foreslår, at du på returen kører forbi bygden Oyndarfjørður og ser de ejendommelige “Rolling Stones” (Rinkusteinar), hvor sagnet siger at en gammel troldkvinde forbandede to sørøverskibe, så de blev til sten og for evig tid skal stå ved strandkanten og rokke hvileløst frem og tilbage. Besøg også kirken med den fornemme altertavle af den danske maler Eckersberg.

Overnatningssted er Hotel Klaksvík.

Tirsdag

Efter at have været én dag på Nordøerne går turen nu til Eysturoy.
Vi foreslår, at du tager en afstikker til den idylliske bygd Tjørnavík,

hvor vi anbefaler at få afkølet tæerne ved en vandretur på den dejlige sandstrand. I Tjørnavík ses spor fra vikingetiden. Vi synes også at Saksun

er et besøg værd – besøg kirken og museet Dúvugarður. Mellem Eiði og Gjógv passerer man under Færøernes højeste fjeld Slættaratindur

med sine 882 meter.

Overnatningssted på Gjáargarður.

Onsdag

Denne dag skal du igen imod hovedstaden.
Vi foreslår at du på vejen tager en tur forbi Vestmanna og med bådene der tager under de fantastiske fuglefjelde nord for bygden.

Fra Vestmanna tager du videre til øen Vágar, hvor kirken i Sandavágur, krigsmuseet og Kálvalið bestem er et besøg værd. Herefter fortsætter du til den helt unikke og isolerede bygd Gásadalur

og her lige før ser de flotte vandfald og udsigten over Mykines og Tindholmur.

Overnatningssted er Hotel Djurhuus

Torsdag

Kirkegang kunne være en idé denne søndag morgen eller også et besøg til øernes gamle kulturelle højborg Kirkjubøur, hvor man kan se ruinerne af Skt. Magnus katedralen, Europas ældst beboede træhus Roykstovan og kirken der fra år 1111.

Vi foreslår at du bruger denne første aften til at udforske den gamle bydel i Tórshavn; fortet Skansin, Tinganes

og á Reyni.

Middagen foreslår vi du spiser på Restaurant Barbara (fisk)

eller Restaurant Áarstova (lam).

Fredag

Færgeafgang omkring midnat.

Turen går tilbage til Danmark og vi i Make Travel håber, at du rejser tilbage mange dejlige oplevelser rigere.

 

Læs iøvrigt vores “regler og betingelser” for salg af individuelle pakker til Færøerne.

Ønsker du mere information om denne pakke kan du skrive til os på: make@make.fo eller ring til os på tlf. +298 23 21 00 (FO) eller
+45 2777 1234 (DK)
 – du skal snakke med Kent.