Færøerne – 4 dage med egen bil

FÆRØERNE i egen bil

4 DAGE (3 nætter) INKL. FÆRGE OG HOTEL

Vejnettet på Færøerne er særdeles veludbygget og det er let at komme rundt; 80% af øerne er forbundet med broer og tunneller. Enhver gæst bør planlægge dagens program efter vejret, da vejret kan være fuldstændigt forskelligt, hvor man befinder sig på øerne.

Kun du og vejret sætter tempoet på denne tur.

Vi har tilrettelagt denne pakke, således at du får mulighed for at se det meste af, hvad øerne kan byde på – se forslag til tur nedenfor.

En enestående natur, men også så meget andet; du kan gå på opdagelse i verdens mindste og hyggeligste hovedstad Tórshavn, verdens ældste parlament “Tinganes”, Europa’s nok bedst bevarede gamle bydel “á Reyni” forskånet for ødelæggende brande, verdens nok ældste tømmerbygning “Roykstovan” fra år 1050, ruinerne af “Skt. Magnus katedralen” fra 1300-tallet og Færøernes ældste kirke “Ólav’s kirken” fra 1200-tallet og “Enniberg” Europa’s næsthøjeste forbjerg på 788 meter.

Færøerne er en oplevelse for livet; øerne har en enestående natur, en rig historie og et rigt kulturliv. Det skiftende vejr med regn, dis, varme og solskin giver betagende naturoplevelser og fantastiske farver, samt mødet med de mange gæstfrie indbyggere; en væsentlig del af oplevelsen. Der er fugle og får, uberørt natur og isolerede bygder. Der er stilhed, der kun afbrydes af brusende vandfald og øredøvende brænding.

Pris pr. person kr. 4.195,-

Afr. Hirtshals søndag kl. 15.00
Ank. Tórshavn tirsdag kl. 07.30

3 nætter på Færøerne

Afr. Tórshavn fredag kl. 20.00
Ank. Hirtshals søndag kl. 11.00


Dag for dag forslag …

Tirsdag
Efter halvanden døgn på det statslige skib M/S Norrøna ankommer du tidligt om morgenen til vores fantastiske øer.

Vi forslår at du på ankomstdage tager tid til at besøge Kirkjubøur; Færøernes gamle kulturelle højborg, med den aldring færdiggjorte katedral, Roykstovan og kirken fra 1111.

Besøg den gamle del af Tórshavn med Tinganes, fortet Skansin og bydelen “á Reyni” – du kan slutte af med et besøg i det nordiske hus inden turen går nord/vest over til “dit hjem” for de næste 3 nætter – Cottages by the Sea i Sørvágur.

Onsdag
Tag en tur til den nordlige del af Eysturoy; kør forbi eller besøg den gamle hvalfangerstation við Áir, Færøernes højeste vandfald Fossá, bygderne Saksun og Tjørnuvík.

Forbi Eiði mod Gjógv, hvor du passerer udsigten til “Kæmpen og kællingen” som står frit i havet efter at de er blevet forhekset i forsøget på at stjæle Færøerne til Island. Herefter ser du mellem Eiði og Gjógv færøernes højeste fjeld Slættaratindur med sine 882 meter.

Iflg. Guinness World Records er det på toppen af Slættaratindur man kan se længst i verden; Vatnajøkull på Island.

Tag zig-zag vejen fra Gjógv ned forbi bygden Funningur inden turen igen går tilbage til Vágar.

Torsdag
Dagens udflugt står i Nordøernes tegn; først nordpå til Færøernes nordligste bygd Viðareiði, hvor den trænede har mulighed for at bestige Europa’s næsthøjeste forbjerg “Enniberg” og nyde den enestående udsigt over Fugloy, Svínoy, Borðoy og Kunoy.

– herefter via dæmningen til Kunoy, hvor vi foreslår en vandretur i den idylliske plantage.

På vejen retur til dit nye “hjem” i Tórshavn foreslår vi, at du stopper ved vikingebosættelserne i Leirvík.

Vi foreslår, at du på returen kører forbi bygden Oyndarfjørður og ser de egendommelige “Rolling Stones” (Rinkusteinar), hvor sagnet siger at en gammel troldkvinde forbandede to sørøverskibe, så de blev til sten og for evig tid skal stå ved strandkanten og rokke hvilkeløst frem og tilbage.

Besøg også kirken med den fornemme altertavle af den danske maler Eckersberg.

Fredag
Dette er afrejsedag og vi foreslår at du udforsker øen Vágar; se kirken i Sandavágur,

vandfaldet Múlafossur i Gásadalur

og bygden Bøur inden du begynder turen mod Tórshavn, hvor der kl. 20:00 er afgang mod Danmark.

Turen går tilbage til Danmark og vi i Make Travel håber, at du rejser tilbage mange dejlige oplevelser rigere.

Læs iøvrigt vores “regler og betingelser” for salg af individuelle pakker til Færøerne.

Ønsker du mere information om denne pakke kan du skrive til os på: make@make.fo eller ring til os på tlf. +298 23 21 00 (FO) eller +45 2777 1234 (DK)