2 perler i Nordatlanten

2 perler i Nordatlanten

Færøerne og Island

9 dage / 8 nætter

Make Travel tilbyder denne ultimative tur til Færøerne og Island, hvor du vil opleve fantastiske seværdigheder på Nordatlantens to perler.

På Færøerne bor du på dejlige Hotel Djurhuus*** og Hotel Gjáargarður** inkl. opholdet er inklusiv deres gode morgenbuffet. Hotel Djurhuus er et 3* hotel, som ligger i hovedstaden Tórshavn. Imens Hotel Gjáargarður er et 2* hotel, som ligger i bygden Gjógv på øen Eysturoy.

Oplev først Færøerne på 5 dage med spændende vandreture i Tórshavn, Kirkjubøur, Gásadalur, Gjógv, Klaksvík, Kalsoy og Vágar.

Få en unik oplevelse af dette fantastiske land langt ude i Atlanterhavet.

Derefter videre til Island, hvor de smukke vandreture og oplevelser forsætter.

På Island bor du på fantastiske Hotel Selfoss**** eller lign.

Oplev på Island “Den Gyldne Cirkel”, De smukke vandfald, Þjórsárdalur og hovedstaden Reykjavik.

Denne smukke tur gennemføres i 2024 således;

Maj til November

Afgange fra København/Billund

Pris pr. person fra kr. 14.995,-
Tillæg for enkeltværelse kr. 5.500,-

** Dag for dag **

Dag 1; København/billund – Færøerne

Når du ankommer på Færøerne venter din lejebil på dig i lufthavnen.

Du kører til hovedstaden Tórshavn, hvor du skal overnatte de første 2 nætter.

Når du er kommet godt på plads i dit dejlige hotelværelse, foreslår vi en vandretur i den gamle bydel midt i hovedstaden og nyd en god kop kaffe på en af de nærliggende café’er.

  Seværdigheder: Tórshavn
  Seværdigheder:
Hotel Djurhuus
  Forplejning: – / – / –

Dag 2; Tórshavn

I dag starter du dagen med en vandretur, der fører dig gennem Færøernes smukke landskab mellem hovedstaden Tórshavn til Færøernes gamle kulturelle højborg Kirkjubøur på den modsatte side af øen.

I mens du er i Kirkjubøur har du mulighed for at opleve ruinerne af Magnuskatedralen, Sankt Olavs Kirke og det gamle bjælkehus fra 11. århundrede, Roykstovan.

Vandreturen er en 9 km punkt-til-punkt rute. Da du ender i Kirkjubø, kan du tage den offentlige gratis bus hjem igen til Tórshavn.

Se timeplanen her. (Leið 5)

Vi anbefaler dig også at besøge Nationalmuseum og Listasavn Føroyar, der ligger i Tórshavn.

  Seværdigheder: Tórshavn og Kirkjubøur
  Overnatning: Hotel Djurhuus
  Forplejning: Morgenmad / – / –

Dag 3; Vágar

I dag kører du til øen Vágar. Her starter du i Miðvágur, hvor du skal vandre den smukke og populære tur til Trælanípan.

Her oplever du Sørvágsvatn-søen, som er den største sø på Færøerne. Derudover har du også udsigt til Bøsdalafossur-vandfaldet, der løber fra søen ud i havet.

Stien fører dig ud til Trælanípa (Slavebjerget), som er en klippevæg, der rejser sig 142 meter lodret fra havet.

Turen er 5 km frem og tilbage. Og tager ca. 2 timer i alt. Turen er “let”, da terrænet er næsten helt jævnt.

Efter denne smukke tur, kører du til Gásadalur, der ligger på den vestlige side af øen. På vej ud til Gásadalur kører du forbi Bøur, med den smukke udsigt til Tindhólmur, Mykines og Drangarnir.
Når du ankommer til Gásadalur oplever du vandfaldet Múlafossur.

Efter en smuk dag, kører du nu til Gjógv, hvor du skal bo de sidste 2 nætter.

  Seværdigheder: Vágar
  Overnatning: Hotel Gjáargarður
  Forplejning: Morgenmad / – / – 

Dag 4; Norðoyggjar/Nordøerne

I dag har du 2 valmuligheder.

Valmulighed 1; Slættaratindur

Vandre op ad Færøernes højeste fjeld; Slættaratindur – 882 meter – denne tur tager ca. 4 timer og sværhedsgraden “moderat”.

Slættaratindur ligger mellem Eiði og Gjógv.

Valmulighed 2; Kallur light house

Kør til den næststørste by Klaksvík, hvor du derefter tager færgen til Kalsoy, der tager 20 min. Her skal du gå ud til Kallur light house.

Vandreturen begynder i Trøllanes. Det tager 1 time hver vej og sværhedsgraden “moderat” – her har du også mulighed for at se James Bonds gravsten.

Imens du er på øen Kalsoy, kører du til Mikladalur og her ser den populære og fantastiske statue af “Kópakonan” (sælkvinden).

  Seværdigheder: Gjógv, Klaksvík, Kalsoy.
  Overnatning: Hotel Gjáargarður
  Forplejning: Morgenmad / – / –

Dag 5; Færøerne – Island

Før rejsen videre til Island, er der en sidste vandretur på Færøerne – Ambadalur, der tager ca. 2 ½ time at gå – turen er “moderat”.

Ambadalur ligger ovenfor Gjógv. Du går langs den fantastiske kystlinje, hvor du vil have en smuk udsigt over havet – en helt unik oplevelse.

Her er rigt fugleliv, hvor du kan forvente at se alt fra søpapegøjer til lomvier.

Efter din sidste vandretur, er der tid til at køre til lufthavnen.

Flytiden mellem Færøerne og Island er blot 1½ time.

Efter ankomst i Keflavik Lufthavn henter I jeres lejebil. Der kører shuttle busser til alle billejningsfirmaerne i lufthavnen.

Vi anbefaler, at I holder ind ved den Blå Lagune og slapper af i dejlige omgivelser efter den sidste vandretur på Færøerne og lader op til spændende oplevelser de næste dage på Island.

  Seværdigheder: Gjógv
  Overnatning: Hotel Selfoss eller lignende
  Forplejning: Morgenmad / – / –

Dag 6; Den Gyldne Cirkel

Den Gyldne Cirkel består af 3 fantastiske naturfænomener og er nok den mest kendte turistattraktion på Island: Nationalpark Þingvellir, som er et af de mest betydningsfulde historiske steder i Island, det smukke vandfald Gullfoss og det verdensberømte geotermiske område Geysir.

Denne dag anbefaler vi et dejligt, afslappende ophold i den naturlige, varme kilde Secret Lagoon, et besøg på sagamuseet Sögusetrið eller et besøg i Lava Centre.

  Seværdigheder: Þingvellir, Gullfoss, Geysir, Sögusetrið, Lava Centre
  Overnatning: Hotel Selfoss eller lignende
  Forplejning: Morgenmad / – / –

Dag 7; De smukke vandfald

Sydkysten i Island er en sand naturperle og du starter dagen med de smukke vandfald Seljalandsfoss og Skogafoss. Derefter fortsætter I turen til den imponerende Sorte Strand (Reynisfjara) og byen Vik i Myrdal, hvor I spiser frokost. På vej tilbage besøger I Dyrholaey og Solheimajokull.

  Seværdigheder: Seljalandsfoss, Skogafoss, Den Sorte Strand, Vik, Dyrholaey, Solheimajokull.
  Overnatning: Hotel Selfoss eller lignende
  Forplejning: Morgenmad / – / –

Dag 8; 4 smukke valgmuligheder

Valmulighed 1; Reykjavik

Reykjavik; her er der rig mulighed for at opleve den islandske kultur, f.eks. det islandske nationalmuseum, kunstmuseet Kjarvalstadir, Hallgrimskirkja, rådhuset, det nye operahus og midtbyen er et besøg værd. Island har også to kæmpe store indkøbscenter og er kendt for at have alle mærkevarer.

Seværdigheder: Nationalmuseum, kunstmuseet Kjarvalstadir, Hallgrimskirkja, Rådhuset, Harpa, Høfdi, Den gamle havn, Bæjarins bestu
Overnatning: Hotel Selfoss eller lignende

Valmulighed 2; Vestmannaeyjar

Vulkanøen Vestmannaeyjar er et af de smukkeste vidundere på Island med fantastisk, barsk natur og store klipper, hvor søpapegøjen (lunden) og andre fugle holder til.

Færgen Herjolfur sejler fra Landeyjar Havn om formiddagen. Når I ankommer til Vestmannaeyjar, starter I med en sejltur rundt om øerne, hvor I kan opleve de storslåede klipper, søpapegøjer, hvaler, havgrotter m.m. Derefter tager I på sightseeing med bus rundt på øen Heimaey og slutter dagen med et besøg på Eldheimar Vulkanmuseum.

  Seværdigheder: Vestmannaeyjar, Heimaey, Eldheimar Vulkanmuseum, søpapegøjer, Vulkanen Eldfell og – hvis solen skinner – Surtsey
  Overnatning: Hotel Selfoss eller lignende

Valmulighed 3; Reykjadalur

En fantastisk vandretur på ca. 7 kilometer i alt. I vandrer op i bjergene i meget smukke omgivelser. Bjergene skifter farver og når I ankommer ind i dalen har I mulighed for at bade i en ægte varm kilde. Husk badetøj, vandflasker og madpakker.

Seværdigheder: Hveragerdi, Reykjardalur, varme kilder
Overnatning: Hotel Selfoss eller lignende

Valmulighed 4; Þjórsárdalur

Der er meget at se og beundre i Þjórsárdalur. F.eks. kan I tage til Stöng-gården og få et indblik i dennes historie. Stöng blev dækket af aske i 1104-udbruddet, men blev udgravet i 1939 og er nu blevet genopbygget. Det er en fremragende mulighed for at lære, hvordan livet var på Island i gamle dage.

I udkanten af det islandske højland, i den øverste del af Þjórsárdalur, finder I en af de smukkeste, små oaser på Island. Her er de 2 mægtige vandfald Hjálparfoss og Haifoss.

Der findes mange oaser på Island, og Gjáin er helt sikkert en af det smukkeste.

Seværdigheder: Støng, Hjalparfoss, Haifoss, Gjain, National gården (tjodbærinn)
Overnatning: Hotel Selfoss eller lignende

Dag 9; Farvel Island

Efter nogle oplevelsesrige dage i Sagaøens fortryllende natur, er det nu tid til at drage hjem igen – med minder for livet.

På vej til lufthavnen anbefaler vi at du kører langs Sydstranden til Keflavik og stopper ved det geotermiske område Krysuvik og Strandakirkja.

Aflevering af lejet bil i Keflavik Lufthavn. Hjemrejse til Danmark. I skal være i lufthavnen 2 timer før afrejse.

  Seværdigheder: Strandakirkja, Krysuvik
  Forplejning: Morgenmad / – / –

 

Læs i øvrigt vores “regler og betingelser” for salg af rejser til Færøerne og Island.

Ønsker du mere information om denne pakke kan du skrive til os på: make@make.fo eller ring til os på tlf. +298 23 21 01 (FO) eller +45 2777 1234 (DK)