Æðuvík, Navia, Gøta & Fuglafjørður

Dejlige Æðuvík, uld forretningen Navia, kirken i Gøtu, statuen af Tróndur í Gøtu og fiskeribyen Fuglafjørður

Torsdage
09.00-16.30

Dagens tur starter med at køre ned gennem den undersøiske tunnel mellem Tórshavn og Runavík – dette er tunellen med rundkørslen i bunden.

Vores første stop er den flotte bygd Æðuvík, som ligger lige en håndsbrede fra havet, her kan beboerne se solopgangen hele året. Det er også her at de første færøske vindmøller er bygget og deroppe fra kan man se næsten alle de færøske øer.

I Toftir besøger vi den lokale uldforretning Navia, https://www.navia.fo/en/, som er en stor forretning og her er muligt bl.a. at købe en lokalt produceret sweater.

Gøta er 3 mindre bygder som næsten er groet sammen, men de lokale holder fast i at bruge deres eget bygdenavn.

Syðrugøtu er kendt for deres G! Festival, som bliver afholdt i july og det specille ved denne festival er at den afholde på bygdens strand.
Gøtugjógv har én af de mest fantastiske kirker på øerne og her er vinduerne lavet af den færøske glaskunstner Tróndur Patursson.
I Norðagøta er den gamle bydel vel bevaret og her ser man en statue af én af de vigtigste personer i den Færøske saga Tróndur í Gøtu.

Dagens sidste stop er i bygden Fuglafjørður, som er én af de største fiskeribyer på Færøerne (du kan sikkert fornemme lugten af penge). Her finder du også en meget byggelig café samt en mindre kendt souvenir forretning Fjord.

Pris:
Voksen kr. 2.000,-
Børn (u/12 år) kr. 1.000,-

Prisen inkluderer:
bus, guide, frokost, drikkevarer og entréer.

Pick-up:
Dagens tur starter kl. 09:00 fra Hotel Føroyar herefter vil der være pick-up fra de andre hoteller.

– venligst skriv i booking, hvor du ønsker at blive afhentet/afleveret.